"Bij mijn zoektocht naar dagbesteding zocht ik naar een plek waar ik zinvol kon bijdragen. Ik wil graag oefenen om weer aan het werk te komen. En bij werken hoort bijdragen aan een bedrijf. Daar hoort ook verantwoordelijkheid  bij en soms ook stress of deadlines. Wat zo mooi is aan Stichting de Buitenkansen, is dat er geen stress of deadlines zijn. Het is vooral voldoening voor jezelf. Jezelf fysiek inzetten in de buitenlucht, tussen de koeien of in het bos, zonder in je hoofd met die verantwoordelijkheden bezig te zijn. De kans om te oefenen op je eigen tempo." 
"Ik ben nu een aantal weken naar zorgboerderij De Buitenkansen geweest.
Mijn eerste indruk: 
Daar waar passie voor de boerderij en zorg elkaar ontmoeten
Liefde en zorg voor mens, dier en natuur elkaar raken
Ontstaat er een magische kracht
En kan alles zich ontwikkelen en groeien zoals het bedoeld is.

Hier wil ik zijn, hier hoor ik thuis." 
‘De boerderij is voor mij een ideale plek om te werken aan mijn herstel, omdat het op verschillende vlakken voordelen biedt. Het stelt me in staat om stapsgewijs weer aan het werkritme te wennen, mijn vertrouwen in mensen en werken te vergroten, mijn lichaam fysiek actief te houden, een dagelijks werkritme op te bouwen, voldoening en zingeving te voelen en sociaal contact en verbinding met lotgenoten te ervaren. De rustige omgeving van de boerderij biedt een toevluchtsoord van de drukte van het dagelijks leven en geeft me de kans om te ontspannen en mijn levenslust terug te vinden, terwijl de aanwezigheid van begripvolle mensen met geduld bijdraagt aan een veilige en ondersteunende sfeer. Bovendien kan ik op de boerderij mijn vaardigheden uit therapie in de praktijk brengen en mijn zelfvertrouwen opbouwen. 
Samengevat is de boerderij een waardevolle plek waar ik mijn herstelproces kan bevorderen.’ 

‘Mijn naam is Karin, ik ben 24 jaar en ik wil graag aan jullie vertellen waarom de boerderij een fijne plek voor mij is. Ik ben vorig jaar uitgevallen op school door verschillende redenen; ik gaf te veel druk aan mezelf, ik zat niet lekker in mijn vel, en ik had een aantal zaken nog niet verwerkt. Nadat ik gestopt was met school deed ik niet zoveel meer, en zat ik veel thuis. Kortom ik liep compleet vast. 
Hierom ging ik aan de slag bij de boerderij. Bij de boerderij kan ik in stapjes, op mijn eigen tempo werken aan mijn herstel. Ik ga de grote stad uit. Ook ga ik uit mijn hoofd en werken met mijn lichaam. Ik werk met anderen die elkaar snappen, dit voelt voor mij fijn en veilig. Ik heb het hier het gevoel dat ik mezelf mag zijn en hier op mijn eigen tempo kan ontwikkelen. Op de boerderij doen we opdrachten die zinvol zijn, hierdoor heb ik het gevoel dat ik iets voor de maatschappij doe en krijg daardoor hier ook veel voldoening uit.
Door een goede balans tussen behandeling, begeleiding en de boerderij zit ik veel beter in mijn vel en ga ik binnenkort met vertrouwen weer starten met mijn studie.